ЯПОНСКА КУХНЯ
Изкуството на модерната японска кухня
Основно меню
Студени предястия
Мукозуке Хотате
Мукозуке от миди Сен Жак „Хокайдо“ с пресни ягоди и оризов чипс (150 г)..
Тартар Магуро
Тартар от Bluefin риба тон с пресен български черен трюфел (130 г)..
Салати
Салата с месо от лобстер
Месо от пресен канадски лобстер с микс от зеленчуци, манго и японска майонеза (230 г)..
Салата Магуро
Грилована Bluefin риба тон с пресен спанак, сусам и терияки-цитрус сос (200 г)..
Салата зелена с Юзу
Микс от бейби салати, нар, чили и кориандър с юзу дресинг (220 г)..
Топли предястия
Гунико татаки
Леко пикантно говеждо месо (сирлойн) Charolais от ферма „Омая”, с. Дивля, приготвено със сладък соев сос и чили олио (150 г)..
Гьоза Wagyu
Телешко месо от легендарната японска порода Wagyu, ферма “Santa Rosalia”, Испания, завито в домашно приготвени спаначени кори за гьоза, задушени на пара (180 г)..
Торо татаки
Запечено филе от Bluefin риба тон с висока мраморизация, в стил татаки, с кизами уасаби (120 г)..
Гьоза със зеленчуци
Зеленчуци, завити в оризови кори и задушени на пара (180 г)..
Гьоза Еби
Скариди с лайм и джинджифил, завити в домашно приготвени с мастило от сепия и черен чесън кори за гьоза, задушени на пара (180 г)..
Бао Бън Иберико
Пшенична питка, приготвена на пара, с бавно печено свинско месо Иберико от ферма за отглеждане на 100% чисти иберийски прасета „Beher” в провинция Саламанка в Испания, маринован дайкон с лайм и сладък..
Рамен с Wagyu
С говеждо месо Wagyu и прясно приготвени рамен нудли, шийтаке, шимеджи, рохко мариновано яйце и бульон, приготвен от телешко месо от единствената сертифицирана био ферма за Black Angus в България в Чи..
Супи
Мисо супа
Класическа японска супа - 250 г..
Бао Бън
Бао Бън Иберико
Пшенична питка, приготвена на пара, с бавно печено свинско месо Иберико от ферма за отглеждане на 100% чисти иберийски прасета „Beher” в провинция Саламанка в Испания, маринован дайкон с лайм и сладък..
Агемоно
Темпура Карей
Филе от прясно уловен Черноморски калкан, в лека японска панировка с еспума от картофи и пресен Български трюфел- 200 г..
Темпура Еби
Пресни аржентински скариди в лека японска панировка - 200 г..
Темпура Какиаге
Микс от зеленчуци в лека японска панировка (200 г)..
Основни ястия
Иберико бон филе с полента
Бон филе от свинско месо порода “Иберико 100%“, ферма “Beher”, Испания, полента с боровинки и сос от печени домати (300 г)..
Сайкоро телешки стек
Стек от телешко филе с домашен сос „Чимичури“, батат и броколи романеско - 250 г..
Лобстер с Удон нудли
Пресен Канадски лобстер с удон нудли със спанак и черен хайвер от руска есетра - 1,25 кг..
Лобстер с Удон нудли
Пресен Канадски лобстер с удон нудли със спанак и черен хайвер от руска есетра - 900 г..
Пиле Карааге
Хрупкаво пилешко филе от ферма „Sunny Farm“, с. Абланица, с якинику сос - 270 г..
Мадай стек
Поширан стек от фагри размер 1+ в студено пресован зехтин с еспума от маслен сос и чипс от батат (220 г)..
Карей филе
Филе от пресен Черноморски калкан със зелен боб „Кения“, снежен грах и едамаме (300 г)..
Кето бургер Wagyu
Домашно приготвен бадемов бриош с говеждо месо Waguy от ферма „Santa Rosalia“, Испания, приготвено с трюфел, майонеза с черен чесън и чипс от батат (300 g)..
Магуро стек
Стек от атлантическа Bluefin риба тон, уловена по метода Алмадраба, приготвен на „Beefer”, със салата фризе, фурми и сос от печен лук (250 г)..