ЯПОНСКА КУХНЯ

Изкуството на модерната японска кухня

Основно меню

Студени предястия

Мукозуке Хотате

Мукозуке от миди Сен Жак „Хокайдо“ с пресни ягоди и оризов чипс (150 г)..

47.90 лв.

Тартар Магуро

Тартар от Bluefin риба тон с пресен български черен трюфел (130 г)..

42.00 лв.

Салати

Салата с месо от лобстер

Месо от пресен канадски лобстер с микс от зеленчуци, манго и японска майонеза (230 г)..

34.00 лв.

Салата Магуро

Грилована Bluefin риба тон с пресен спанак, сусам и терияки-цитрус сос (200 г)..

28.60 лв.

Салата зелена с Юзу

Микс от бейби салати, нар, чили и кориандър с юзу дресинг (220 г)..

14.60 лв.

Топли предястия

Гунико татаки

Леко пикантно говеждо месо (сирлойн) Charolais от ферма „Омая”, с. Дивля, приготвено със сладък соев сос и чили олио (150 г)..

34.60 лв.

Гьоза Wagyu

Телешко месо от легендарната японска порода Wagyu, ферма “Santa Rosalia”, Испания, завито в домашно приготвени спаначени кори за гьоза, задушени на пара (180 г)..

27.90 лв.

Торо татаки

Запечено филе от Bluefin риба тон с висока мраморизация, в стил татаки, с кизами уасаби (120 г)..

53.00 лв.

Гьоза със зеленчуци

Зеленчуци, завити в оризови кори и задушени на пара (180 г)..

16.00 лв.

Гьоза Еби

Скариди с лайм и джинджифил, завити в домашно приготвени с мастило от сепия и черен чесън кори за гьоза, задушени на пара  (180 г)..

26.00 лв.

Бао Бън Иберико

Пшенична питка, приготвена на пара, с бавно печено свинско месо Иберико от ферма за отглеждане на 100% чисти иберийски прасета „Beher” в провинция Саламанка в Испания, маринован дайкон с лайм и сладък..

16.90 лв.

Рамен с Wagyu

С говеждо месо Wagyu и прясно приготвени рамен нудли, шийтаке, шимеджи, рохко мариновано яйце и бульон, приготвен от телешко месо от единствената сертифицирана био ферма за Black Angus в България в Чи..

36.00 лв.

Супи

Мисо супа

Класическа японска супа - 250 г..

8.60 лв.

Бао Бън

Бао Бън Иберико

Пшенична питка, приготвена на пара, с бавно печено свинско месо Иберико от ферма за отглеждане на 100% чисти иберийски прасета „Beher” в провинция Саламанка в Испания, маринован дайкон с лайм и сладък..

16.90 лв.

Агемоно

Темпура Карей

Филе от прясно уловен Черноморски калкан, в лека японска панировка с еспума от картофи и пресен Български трюфел- 200 г..

38.60 лв.

Темпура Еби

Пресни аржентински скариди в лека японска панировка - 200 г..

22.60 лв.

Темпура Какиаге

Микс от зеленчуци в лека японска панировка (200 г)..

16.60 лв.

Основни ястия

Иберико бон филе с полента

Бон филе от свинско месо порода “Иберико 100%“, ферма “Beher”, Испания, полента с боровинки и сос от печени домати (300 г)..

36.00 лв.

Сайкоро телешки стек

Стек от телешко филе с домашен сос „Чимичури“, батат и броколи романеско - 250 г..

56.00 лв.

Лобстер с Удон нудли

Пресен Канадски лобстер с удон нудли със спанак и черен хайвер от руска есетра - 1,25 кг..

285.00 лв.

Лобстер с Удон нудли

Пресен Канадски лобстер с удон нудли със спанак и черен хайвер от руска есетра - 900 г..

210.00 лв.

Пиле Карааге

Хрупкаво пилешко филе от ферма „Sunny Farm“, с. Абланица, с якинику сос - 270 г..

26.90 лв.

Мадай стек

Поширан стек от фагри размер 1+ в студено пресован зехтин с еспума от маслен сос и чипс от батат (220 г)..

34.90 лв.

Карей филе

Филе от пресен Черноморски калкан със зелен боб „Кения“, снежен грах и едамаме (300 г)..

67.00 лв.

Кето бургер Wagyu

Домашно приготвен бадемов бриош с говеждо месо Waguy от ферма „Santa Rosalia“, Испания, приготвено с трюфел, майонеза с черен чесън и чипс от батат (300 g)..

29.90 лв.

Магуро стек

Стек от атлантическа Bluefin риба тон, уловена по метода Алмадраба, приготвен на „Beefer”, със салата фризе,  фурми и сос от печен лук (250 г)..

59.00 лв.